Selecteer een pagina


Hi there!

Enthousiast wil ik jullie over mijn avontuur in Noord Noorwegen vertellen. Twee jaar geleden ging ik samen met mijn vader en zusje als toerist naar Sea Safari Andenes. Ik had via via gehoord dat je walvissen en orka’s kon spotten en zelfs snorkelen was mogelijk.
Dit is altijd al mijn grootste droom geweest sinds ik een klein meisje was, dus van het een kwam het ander en in februari 2018 bezochten we Andenes. Helaas hebben we toen geen orka’s kunnen gezien. Maar des temeer reden om terug te gaan, dacht ik.

En ja, we gingen weer!
Aan het eind van 2018 bezochten mijn vader en ik Noorwegen nog een keer, alleen dit keer in Skjervøy. Dit plaatsje ligt nog noordelijker dan Andenes.
De reden dat we naar dit plaatsje gingen is omdat de walvissen noordelijker trekken vanwege de haring. De haring gaat noordelijker, dus de walvissen en orka’s volgen hun voedsel.

Sea Safari Andenes had een week arrangement voor ons geregeld en we konden elke dag snorkelen met orka’s en humpbacks. Dit was een fantastische ervaring!…maar ik ging met een dubbel gevoel weg, wat een experience was het, maar ik wist dat ik weer terug wilde.

En nu ben ik hier weer. Ik ben 30 oktober gearriveerd. Alleen nu blijf ik voor 6 weken, als gids, helpende bij Sea Safari Andenes.

Wat een ervaring is het om hier te zijn, elke dag gaan we weer opzoek naar walvissen en orka’s. Wat het leuk maakt is dat ik mijn persoonlijke ontwikkeling improve, maar ook qua fotografie heb ik de kans mezelf elke dag te verbeteren. Elke dag is weer een nieuwe uitdaging en je ontmoet zoveel leuke mensen hier in het hoge noorden. Toeristen die dezelfde droom als ik hadden en het geeft je voldoening dat je deze droom voor de mensen waar kunt maken.

×